Friday, 30 October 2015

// Long Time No See // #2

Assalamualaikum semua..


So yeah, its beeeeeeeennnnn a loooooonnnnggg time since my last post haha macam nak start tulis karangan pulak ~
So how's your final exam a.k.a end year exam??
Are doing alright?? Or great??
By the way, GOODLUCK TO ALL SPM STUDENTS!! Do your best because it is a step to your bright future! Biar ibu bapa menangis kerana gembira bukan kesedihan..
Also to all the students yg dah habis periksa, doa banyak-banyak supaya kita dapat keputusan yang cemerlang di atas usaha kita selama ni!!

I sound like really excited haha.. Yeah, sebab dah dekat setahun tak update mana tak rindu dengan blog ni~~ Post kawan-kawan bloggers pun tak sempat nak baca..
Faham-faham la hidup budak form 4 ni.. Orang kata time form 4 ni "honeymoon"...
"Honeymoon" apa benda??!! >:(  Belajar subjek hardcore, kerja sekolah belambak, nak ulangkaji lagi.. haih...

Ini realiti bukan fantasi..

Allah bagi dugaan sebab Allah sayang kita betul tak??
Allah takkan uji hambanya dengan ujian yang dia tak mampu..
Oleh itu, usaha, doa, tawakal dan redha dlm dugaan ni..
Hidup mesti ada ups and downs.. baru best jalan cerita dia betul tak??
#muhasabahdiri 

Nak tulis apa lagi pun I have no idea..
You know what?? Tahun ni oral English, saya berpeluang communicate dengan partner dari Jepun!! Setiap orang ada partner tapi ada juga yang share partner.. Partner saya namanya Misaki Nakamura.. cantik namanya secantik tuan punya nama tu tapi saya tak ada lah nak letak gambar dia di sini.. maaf ya.. itu privasi :3

Banyak sangat benda yang dah berlaku sepanjang tahun ni..
Rasa nak cerita semua.. tapi ni je yang mampu diceritakan sekarang haha..
tunggu lah part seterusnya okay??

Lastly, terima kasih sangat-sangat kepada sesiapa yang rajin singgah blog ni..
Maafkan saya jika terkasar bahasa, tersalah bicara..
Insyaallah kita jumpa dalam post seterusnya okay??
See you soon!!
Bye!!
Wassalam..

By :  Balqis

2 comments :

Mazni Munawar said...

seronok ye dh habis exam :D happy holiday!

Balqis Azzahra said...

@Mazni Munawar belum habis lagi.. tinggal lagi satu subjek :D